A Bélai-Tátra (Belianske Tatry) egész évben rengeteg üdülési lehetőséget nyújt mindenki számára, a legigényesebb sportolóktól a nyugdíjasokig és a gyermekes családokig. A hegyi túrák és a síelés a legkedveltebbek, de olyan rekreációs tevékenységeknek is tered ad, mint például a hegyi kerékpározás, a vadvízi evezés és hasonlók.

Nem messze vendégházunktól található a Tátra egyetlen látogatható barlangja, a Bélai-cseppkőbarlang (Belianska jaskyňa), amely Barlangligeten (Tatranská kotlina) terül el, vendégházunktól csupán 10 km-re. A vendégház közelében (27 km) helyezkedik el Szlovákia legnagyobb, 27 lyukú Black Stork golfpályája.

Vendégházunk közelében található továbbá 4 termálfürdős aquapark, melyek egész napos vagy esti elfoglaltságokat nyújtanak.

Vrbov – 32 km (15% kedvezmény jár minden vendégünknek)
Aquacity Poprad (Poprád) – 37 km (15% kedvezmény jár minden vendégünknek)
Terma Bialka- Bialka Tatrazanska (Lengyelország) - 20 km
Tatralandia Liptovský Mikuláš - (Liptószentmiklós) - 92 km

Az építészeti műemlékek kedvelői is megtalálják kikapcsolódásuk tárgyát az alábbiak látogatásával

Szepes vára (Spišský hrad) – 82 km - Közép-Európa egyik legnagyobb vára
Ólublói vár és skanzen (Ľubovniansky hrad, Stará Ľubovňa) - 47 km
Kézsmárki vár (Kežmarský hrad) - 22 km
Nedec vára (Zámok Niedzica, Lengyelország) – 34 km

A vízparti üdüléseken kívül vendégeink rendelkezésére áll még számos kikapcsolódási lehetőség, mint a Bachleda-völgyi központban (stredisko Bachledova dolina) található teniszpályák, melyek 6 km-re helyezkednek el vendégházunktól. A mozgás, szórakozás és az adrenalin kedvelőket pedig a zári (Ždiar, 4 km) paintball pálya várja.

A Dunajec folyó, amely körülbelül 50 km-re folyik a Ždiar Vendégháztól, kitűnő lehetőséget nyújt a vadvízi evezésre. A kevésbé tapasztaltak számára pedig elérhetőek a fából készült tutajok. A 11 km hosszú tutajozás az egész kanyonon át vezet, ami Vöröskolostorból indul (Červený Kláštor) és Erdősön (Lesnica) ér véget. Vendégeink számára 20%-os kedvezményt biztosítunk a Dunajecon való tutajozáshoz.

A kerékpár túrákat kedvelők rendelkezésére áll a Bachleda-völgyi központ Bikepark-ja (5,5 km a vendégházunktól), ahol egy 1700 m és 250 m szintkülönbségű AIR DH pálya található. A pálya a tapasztaltabb kerékpározók és versenyzők számára lett kialakítva, de minden igényesebb szakasz és akadály kikerülhető. Ezen kívül működik itt egy freeride pálya is. A kerékpár park közelében több mint 130 km hosszú hegyi kerékpárút van kijelölve, amit mind a kezdő és alkalmi, mind pedig a tapasztalt crosscountry és all mountain kerékpározók is látogatnak.

A Zár (Ždiar) és Lengyelország határa közötti távolság csupán 10 km – Bukowina Tatrzanska és a Lysá Poľana határátkelő irányában. Figyelemreméltó a Lengyel-Tátrában fekvő Halas-tó (lengyelül Morskie Oko, tehát Tengerszem). A gleccser eredetű Halas-tó 34,93 ha területével és 50,8 m mélységével a Lengyel-Tátra legnagyobb tava, 1 395,4 m tsz. f. m. fekszik. A Halas-tóhoz vezető út 2 órát vesz igénybe, ami Palenica Bialczanska (Lengyelország) parkolójából indul.

A Magas-Tátra körülbelül 600 km hosszú turistaúttal rendelkezik. Mind a kezdők, mind pedig az igényes túrázók megtalálják a számukra megfelelőt. Közelebbi információkat a túrákról és a turistautakról itt olvashat.

Számos turistaút egyikeként ajánljuk Önnek a Fehér-völgyön (Monkova dolina) keresztül vezető tanösvényt, amely a Bélai-havasok hegygerincén, a Széles-mezőn (Široké sedlo) át vezet a Kopa-hágóhoz (Kopské sedlo), mely csodálatos kilátást nyújt a „sziklapiramisokra”: a Holló-kőre (Havran) és a Sirató- vagy Határ-hegyre (Ždiarska vidla). A Kopa-hágónál végződik a zölddel jelzett ösvény. Innen a kék turistaút vezet tovább, egészen a Fehér-tóhoz (Veľké Biele pleso). Az út folyamatosan lefelé tart, majd a zöld jelzésű úton haladva eljutunk a Hétforrás-völgybe (Dolina Siedmich prameňov), a Gyopár-menedékházhoz (Chata Plesnivec), majd leereszkedünk Barlangligetre (Tatranská Kotlina).

Közepesen igényes útvonal
Ždiar (hotel Tatra, 896 m) – a zöld turistaúton haladva a Hotel Magura (0:20) – érkezés a Fehér-völgybe, a tanösvényre (Monkova dolina), tovább a zöld jelzéssel  (0:10) - Széles-mező (Široké sedlo, 1826 m) (3:00) - Kopa-hágó (Kopské sedlo, 1750 m) (0:30) – a kék jelzésű turistaúton haladva jutunk a Fehér-tóhoz (Veľké Biele pleso), itt rátérve a zöld útvonalra eljutunk a  Hétforrás-völgybe (Dolina Siedmich prameňov) a Gyopár-menedékházhoz (Chata Plesnivec), lereszkedve Barlangligetre (Tatranská Kotlina) - (3:00). Összesen 7 óra.

Ám a Bélai-havasokra táruló kilátással megspékelt kerti tűz melletti kellemes üldögélésnek is megvan a maga varázsaň


Síeljen közvetlenül a faluban lévő síközpontok egyikében.

  • Strachan Skicentrum – 500 m (20% kedvezmény vendégeink számára), FREE SKI BUS
  • Skicentrum Strednica - 1 km
  • Lyžiarsky vlek Krasuľa (Krasuľa Sífelvonuló) – 200 m
  • Skicentrum Bachledová Dolina 5,5 km, FREE SKI BUS (20-30% kedvezmény vendégeink számára), FREE SKI BUS

Ezen síközpontok nélkülözhetetlen tartozékai a frissítők, a műhó, az éjszakai síelés, a sífelszerelések és snowboardok kölcsönzése és a síoktatás. A távolabbi síközpontokhoz sí-buszok igénybevételével is el lehet jutni.

Attrakció – lovas szánozás, fogatozás.